2012. június 22., péntek

Ajánlók: Egy kis francia hangulat

Jövőre franciát fogok tanulni, és nagyon benne vagyok most a francia hangulatban, Párizsba szeretnék menni, vagy bármit, ami francia :) Várom már a kilencediket, a franciaórákat. Addig is egy kis francia hangulat nektek is, ajánló formájában :)

Film - Amelie csodálatos élete


Valószínűleg mindenki ismeri, de annyira nagyon francia. Gondolkoztam más francia filmeken is, de ez a leginkább az, amit én most szeretnék. Ez a hangulat, életérzés, minden :) Ha valaki nem ismeri: A történet bonyolult, elsőre nem érthető egészen. Egy lányról szól, aki eldönti, hogy jót fog tenni az emberekkel, és megoldja a körülötte felmerülő problémákat. De nem úgy, ahogy azt egy normális ember csinálná, hanem máshogy. Furcsán. Mert Ameile furcsa. De ezáltal szerethető lesz, és az egész film is aranyos. Nem pörgős, inkább vontatott, de nagyon édes, kötelező mindenkinek.

Könyv - Claire Loup: Amikor életemben először


Az egyik kedvenc könyvem. Egy francia lányról szól, mégpedig pár sztoriját írja le a tinédzserkorából. Az első smink, az első buli, az első pasi, az első nyaralás egyedül, az első szex, satöbbi. Nagyon édes sztorik, és a végére egy egész történet kerekedik ki belőlük. A francia hangulat itt is megvan természetesen. A címe alapján nem tetszett, de végül nagyon jó volt. Egy kicsit olyan naplóféle, de sokkal jobb, mint a legtöbb szerelmes tini sztori. Nagyon szeretem.

Zene - Edith Piaf


Ehhez nincs mit hozzáfűzni, hallgassátok. Az összes számát. Wáow, Párizs, jövök!

Ezek a kedvenceim a francia témakörben, remélem tetszenek :) Ti milyen francia műveket szerettek? Szeretitek a francia hangulató dolgokat?

Kriszti

2 megjegyzés: