2012. július 27., péntek

Csinálj saját szivárványt!

Weheartiten annyi zsírkrétás szivárványos képet láttunk, hogy muszáj volt kipróbálnunk. Néhány kép:
És most a miénk:

Mi is ez?

Szivárvány zsírkrétákból. Ha a zsírkréták felmelegednek, elolvadnak, és szivárvány lesz belőlük. Ez nagyon látványos meg szép, viszont semmi értelme, és minden zsírkrétás lesz. Viszont lefotózhatod, megtarthatod, és elmondhatod magadról, hogy csináltál már szivárványt. :)

Hogy csináld?

Egy lapra ragassz fel zsírkrétákat. Mi blutekkel csináltuk, de lehet ragasztópisztollyal is, vagy bármivel. Kemény legyen a lap, vagy ragaszd rá valami keményre, mert oda kell támasztani a falhoz. Aztán kezdd el hajszárítóval melegíteni, és előbb-utóbb elkezdenek olvadni, lefolyni, és kész is :) Az a fontos, hogy ne padlószőnyegen, parkettán, mintás tapéta előtt csináld, hanem csempés helyen, és mindent nejlonozz vagy újságpapírozz le előtte, mert fröcsög mindenhova. Épp ezért ruhából is valami szakadtat vegyél fel, amiért nem kár.

Mi a fürdőszobában csináltuk, a vécén
Nekem 2 hajszárítóm van, egy sima, meg egy ilyen fodrászhajszárító amivel nagyon hamar lehet beszárítani meg nagy meg hangos. A simával fél óra alatt lett kész, a durvábbikkal 3 perc alatt. Szóval ha választhatsz, az erősebbel csináld :)

Ezért kell lenejlonozni :)

Hagyd megszáradni!

Ha kész, hagyd megszáradni, aztán csinálj vele, amit akarsz :) Mi sok sok képet csináltunk róla, most meg a falamat díszíti :)

Kész is van:)
Legyél kreatív :D

Végül pedig egy angol videó, ahol megmutatják, hogy is kell olvasztani őket:


Ti próbáltatok már zsírkréta szivárványt csinálni? Hogy sikerült?

Kriszti

2012. július 26., csütörtök

Ajánló - Legújabb kedvenceim

Régen írtam utoljára ajánlókat, mert nem jutott eszembe semmi téma. De nem bírtam tovább, megosztom veletek a legújabb kedvenceimet, remélem tetszenek :)

Film - Fekete Szépség

Tegnap láttam először, nem tudom, hogy eddig hogy maradhatott ki. Lovasoknak kötelező, de mindenkinek tetszeni fog, aki szereti az állatokat. Színvonalas film, pedig állatokról nehéz jó filmet csinálni, én pedig csak úgy tudom nézni, hogy a szakmai bakikat keresem. Ebben alig találtam, meglepett, hogy ennyire nagyon jó.
A teljes film fent van youtube-on is, érdemes megnézni :)
A youtube link: http://www.youtube.com/watch?v=7rJEW6FJHcU

Könyv - Monika Feth: Az eperszedő

Jó tudni, mielőtt elkezded ezt a könyvet, hogy ez egy krimi. Fiatal lányoknak, de krimi. Én nem szeretem a krimiket, csak mások mondták, hogy milyen jó, gondoltam, elolvasom, de nem volt rossz. Van a könyvnek végig egy sajátos, várakozással teli hangulata, mégse az üldözésről szól az egész. Van benne barátság, szerelem, gyilkosság, és macskák. Sehogyse akartam végigolvasni, de mikor a végére értem, rájöttem, hogy nagyon tetszett. Érdemes elolvasni. :)

Zene - Supernem

Ehhez nem tudok semmit hozzáfűzni, hallgassátok!

Supernem - Elvileg

Supernem - Irány a moziba be

Supernem - Hova megy ki

Barbie rúzs :)

Már régóta szerettem volna egy olyan igazi Barbie színű rúzst, és végre megtaláltam az igazit :)


Az Astor 730-as számú rúzsa az igazi Barbie szín, 1400 Ft körül volt, Rossmannban vettem azt hiszem. Nyárra szuper, imádom a színét, nagyon csajos.


Nem nagyon pigmentált, de ha keveset használok, nem lesz annyira durva a végeredmény, szóval hétköznapokra is jó.


Közepest adnék neki tartósságból, a drogériás rúzsokhoz képest jó, de azért nem a legtartósabb, egy délután alatt 3-szor kellett felfrissítenem, pedig csak egyszer ettem.Nektek hogy tetszik a színe? Használnátok? 
Kriszti

2012. július 23., hétfő

NYC mattító fedőlakk teszt

Az van, hogy már megint nagyon régóta nem írtam bejegyzést. Baján voltam halászléfőző fesztiválon, aztán Ausztriában biciklitúrán. Most viszont megint itthon vagyok, és írok is :) 
Nemrég Adrival elmentünk vásárolni, és beszereztem egy régi vágyamat, a NYC matító fedőlakkját. Nagyon gyengék a körmeim, és a felületük is egyenetlen, ami a fényes lakkokkal ezerszer jobban látszik. A mattító lakktól viszont szép simának tűnnek, és nem is töredeztek le. Az egyetlen gond vele, hogy nekem 2-3 nap után elkezdett lekopni és megint csillogni kezdtek a körmeim, de ezt még egy réteg fedőlakk megoldotta :) Tartósabb viszont nem lett tőle a lakk, a Miss Sporty 130-as lakkjával használtam, ami 4-5 napig szokta bírni, és fedőlakkal is ugyanennyi. Lehet, hogy egy rosszabb minőségű lakkot tartósabbá tenne, majd kipróbálom :) Az ára 700 Ft körül volt, de nagy, nincs most nálam, úgyhogy nem tudom, hány ml, de sokáig elég, szerintem megéri.
Fedőlakk nélkül

Fedőlakkal
Ezen a héten remélem fogok még tudni bejegyzéseket gyártani, de utána Skóciában leszek, aztán meg nyár végéig lovazok. Ha lesz egy kicsi szabadidőm, mindenképp írok, addig is sok sok puszi: Kriszti :)

Ő pedig az egyedüli pasi az életemben, Zénó drágám :)