2012. július 27., péntek

Csinálj saját szivárványt!

Weheartiten annyi zsírkrétás szivárványos képet láttunk, hogy muszáj volt kipróbálnunk. Néhány kép:




És most a miénk:

Mi is ez?

Szivárvány zsírkrétákból. Ha a zsírkréták felmelegednek, elolvadnak, és szivárvány lesz belőlük. Ez nagyon látványos meg szép, viszont semmi értelme, és minden zsírkrétás lesz. Viszont lefotózhatod, megtarthatod, és elmondhatod magadról, hogy csináltál már szivárványt. :)

Hogy csináld?

Egy lapra ragassz fel zsírkrétákat. Mi blutekkel csináltuk, de lehet ragasztópisztollyal is, vagy bármivel. Kemény legyen a lap, vagy ragaszd rá valami keményre, mert oda kell támasztani a falhoz. Aztán kezdd el hajszárítóval melegíteni, és előbb-utóbb elkezdenek olvadni, lefolyni, és kész is :) Az a fontos, hogy ne padlószőnyegen, parkettán, mintás tapéta előtt csináld, hanem csempés helyen, és mindent nejlonozz vagy újságpapírozz le előtte, mert fröcsög mindenhova. Épp ezért ruhából is valami szakadtat vegyél fel, amiért nem kár.

Mi a fürdőszobában csináltuk, a vécén
Nekem 2 hajszárítóm van, egy sima, meg egy ilyen fodrászhajszárító amivel nagyon hamar lehet beszárítani meg nagy meg hangos. A simával fél óra alatt lett kész, a durvábbikkal 3 perc alatt. Szóval ha választhatsz, az erősebbel csináld :)

Ezért kell lenejlonozni :)

Hagyd megszáradni!

Ha kész, hagyd megszáradni, aztán csinálj vele, amit akarsz :) Mi sok sok képet csináltunk róla, most meg a falamat díszíti :)

Kész is van:)
Legyél kreatív :D

Végül pedig egy angol videó, ahol megmutatják, hogy is kell olvasztani őket:


Ti próbáltatok már zsírkréta szivárványt csinálni? Hogy sikerült?

Kriszti

3 megjegyzés:

  1. Sziasztok!! Nagyon tetszik ez az ötlet!! :) Én is sok képet láttam róla weheartit-on de fogalmam sem volt, hogy hogyan kell elkészíteni, szóval köszi ^^ majd én is csinálok! Ha gondoljátok nézzétek meg a blogjaimat. Gratulálni szeretnék a ti blogotkohoz mert imádom olvasni és szerintem nagyon jóóó :)puszii :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönjük:) mindig nagyon jól esik az elismerés <3

      Törlés
  2. Hát ez valami nagyszerű, mindenképp ki fogom próbálni :) köszi a tippet :)

    VálaszTörlés