2012. június 25., hétfő

Ajánló - Egy kicsit más

Most nagyon tetszenek azok a dolgok, amik mások valamiben. Alternatívak, lázadók, ahogy tetszik. Gondoltam, megosztok veletek párat a kedvenceim közül :)

Film - Juno


Juno egy tizenéves lány, aki terhes lesz. Azonban a legtöbb terhes tinivel ellentétben úgy dönt, megtartja a babát, és örökbe adja. Nagyon sok nehézséget kell átvészelnie, de talpraesett, szókimondó lány, és mindig véghezviszi, amit kitalál. Hogy mi fogott meg a filmben? Juno személyisége, hogy nem érdekli, mit gondolnak mások, mindig kész valami újra, és hihetetlen ötletei vannak, és az, ahogy kiderül, hogy még a legerősebb embereknek is mennyire nehéz, ha lenézik mások. Még akkor is, ha nem érdekli őket a többiek véleménye. Egy aranyos film nekünk, fiatal lányoknak. Mindenképp nézzétek meg! :)

Könyv - Roald Dahl: Matilda


Igazából ez egy mese, de mégis ugyanaz a talpraesettség szövi át, mint a Junot. Matilda szerencsétlen kislány, hihetetlen okos, de ez nem érdekli a szüleit. Mikor végre iskolába kerül, és egy nagyon jó tanárt kap, úgy tűnik, minden rendben lesz, kiderül, hogy milyen szörnyűségeket művel az igazgató. Vajon csak pletykák, vagy van igazságalapjuk is? Tényleg képes lenne a hajuknál fogva kilógatni a gyerekeket az ablakon? Akárhogy is van, Matilda helyre akarja tenni a dolgokat. Édes könyv, nem csak a kicsiknek. Én tavaly olvastam angolul, és nagyon-nagyon tetszett.

Zene - Hiperkarma


Nemrég ismertem meg őket, igazából csak ezt az egy számukat ismerem jobban, de ennek komoly jelentése van. Mindenki elgondolkodhat rajta, akár csak az első sorokon is:

Sumák lázadók, véreres szemû senkiháziak rám figyeljetek
Bohócok vagyunk, és mind belehalunk
IQ-rádiók kábítószerek, nézz rám, és egybõl gerjedek
Szerelmes leszek, és mind belehalunk

A további szöveg is hasonló, akinek ez tetszett, az hallgassa, és figyelje a szöveget. Nekem nagyon tetszik a stílusa :)
Kriszti

6 megjegyzés:

  1. Én is imádom a hiperkarmát! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jajj most én is nagyon, ők az új szerelmeim :DDD

      Törlés
  2. én is szeretem a Juno-t, mintha csak rólam szólna, szerencsére baba nélkül. de teljesen magamra ismerek a személyében :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jajj ha én olyan bevállalós lennék mint az a kiscsajszi :DDD nagyon nagyon tetszik Juno személyisége, de én sokkal csöndesebb vagyok:DDD

      Törlés
  3. Nagyon tetszik nekem ez a poszt! :) Teljesítesz kívánságokat? Mert, ha igen, én még sok ilyet szeretnék. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönööm :) mindig nagyon jól esnek a pozitív visszajelzések ezért van értelme csinálni <3 már csináltam pár ajánlót és szeretnék is még csinálni, annyi jó film, könyv és zene van amit szeretek :)))

      Törlés